Over onze fietsen

Het was je waarschijnlijk al bekend dat we oude racefietsen een tweede leven geven. Maar wist je ook al dat we afgedankte racefietsen hergebruiken en er weer iets moois van maken?

Duurzaam, uniek en van grote schoonheid

Bij ons vind je sinds enige tijd onze eigen lijn fietsen die op een duurzame wijze tot stand zijn gekomen. Fietsen die onder de lak nog prima zijn, zien wij als een uitdaging om ze een tweede kans te geven. Zo dragen we ons steentje bij aan een circulaire economie. Omdat we duurzaam willen zijn, zien wij het als een kans om zoveel mogelijk oude materialen te hergebruiken. Voor jou als klant is dit een uitgelezen kans om in stijl op een unieke fiets te kunnen fietsen. 

Een karakteristieke Giant racefiets uit de jaren 70. Gebouwd in Taiwan. Deze fiets is geheel door ons gerestaureerd en opnieuw opgebouwd met nieuwe onderdelen.

Hergebruik maakt fietsen nog leuker

Onze vintage racefietsen met een eigen touch, kende je waarschijnlijk al. Nu is daar de nieuwe lijn aan toegevoegd. We proberen zoveel mogelijk te recyclen en daarom worden fietsen en fietsframes bij ons opnieuw gebruikt. Afgedankte frames worden gestraald en gepoedercoat. Dit is minder belastend voor het milieu, dan bijvoorbeeld natlakken waarbij schadelijke oplosmiddelen worden gebruikt. Zowel de coating zelf als wel het gehele proces, zijn veel minder belastend en het resultaat is fantastisch mooi. Natuurlijk zijn er op de frames altijd wel wat kleine oneffenheden te bespeuren, maar dat is de charme van hergebruik en het geeft de fiets juist zijn eigen unieke karakter. Frames met deuken en scheuren worden niet opnieuw gebruikt, maar op een duurzame manier afgevoerd. 

Een fiets met een eigen karakter

Omdat we al jaren de bovenkant van de markt bedienen met onze stalen racefietsen, richten we ons, ook met de nieuwe lijn, op min of meer dezelfde doelgroep; mensen die net als wij op een duurzame wijze in het leven staan en deze waarde samen met die van kwaliteit en stijl weten te waarderen. Een doelgroep die zich graag wil onderscheiden van anderen. Wij bieden hen met deze nieuwe lijn, fietsen met een klassieke uitstraling die, als jij dat wenst, zelf samen te stellen zijn.

Een hergebruikt frame van een oude Italiaans merk. Opgebouwd met zowel gebruikte als nieuwe onderdelen. Een reto-look racefiets met een unieke uitstraling. Stylish en uitermate geschikt voor die man die van design houdt.

De modellen

De gerecyclede fietsen worden verkocht onder ons eigen ‘MisterVélo’ label. Ze dragen daarom ieder hun eigen karakteristieke eigenschappen. Om dit te garanderen, zullen de kleur, de afwerking en de accessoires bij ieder exemplaar ander zijn. En als uniek identiteitskenmerk draagt iedere fiets zijn of haar eigen naam. Het eindresultaat: stijlvol, onderscheidend en op een duurzame manier tot stand gekomen.

We leveren drie modellen: een racefiets, een damesfiets en een single speed. Deze drie vormen de basis voor iedere fiets. Maar de mogelijkheden zijn groot en daardoor is het mogelijk om je eigen voorkeur aan ons door te geven. Vanuit deze modellen werken wij. Maar zoals gezegd: “de mogelijkheden zijn legio”. Welke? Neem daarvoor contact met ons op.

Racing bike

Single speed

Womens bike

nl_NL_formal
× Waarmee kunnen wij je helpen?