Over onze fietsen

Wij geven fietsen een tweede leven

In ons atelier restaureren wij vintage fietsen. Wij geven alle fietsen die bij ons binnenkomen een tweede leven. Dit doen we met oude racefietsen maar ook met afgedankte fietsen. Wij hergebruiken deze om er weer iets moois van te maken.

Duurzaam, uniek en van grote schoonheid

Bij Mister Vélo hebben we een eigen fietsenlijn die op een duurzame manier tot stand is gekomen. Fietsen die onder de lak nog prima zijn en waar wij de uitdaging zien om ze een tweede leven te geven. Zo dragen we bij aan een circulaire economie.

Omdat we duurzaam willen zijn, zien wij het als onze kans om zoveel mogelijk oude materialen te hergebruiken. Voor jou als klant biedt het de ultieme mogelijkheid om in stijl je unieke fiets te rijden.

Een karakteristieke Giant racefiets uit de jaren 70. Gebouwd in Taiwan. We hebben deze fiets helemaal opgeknapt en opgebouwd met originele onderdelen.

Hergebruik maakt fietsen nog leuker

Onze vintage racefietsen met een eigen touch kende je ongetwijfeld al. Sinds 2020 is daar onze eigen lijn aan toegevoegd. Wij proberen zoveel mogelijk te recyclen, daarom worden fietsframes door ons hergebruikt. Afgedankte frames worden gezandstraald en gepoedercoat. Dit is minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld natlakken met schadelijke oplosmiddelen. Zowel de coating zelf als het hele proces zijn veel minder belastend voor het milieu. En het resultaat is fantastisch. Natuurlijk zijn er altijd wel kleine oneffenheden op de frames te vinden maar dat is juist de charme van hergebruik. Het geeft de fiets zijn eigen unieke karakter. Fietsframes met deuken of scheuren worden niet hergebruikt maar op een duurzame manier afgevoerd.

 
Een fiets met een eigen karakter

Sinds een paar jaar bedienen wij de top van de markt met onze stalen racefietsen. Met deze nieuwe lijn richten we ons op min of meer dezelfde doelgroep. Mensen die net als wij duurzaam leven en die waarde hechten aan kwaliteit en stijl. Mensen die zich willen onderscheiden van anderen. Met deze nieuwe lijn bieden we hen fietsen aan met een klassieke uitstraling.

Een hergebruikt frame van een oud Italiaans merk. Herbouwd met gebruikte en nieuwe onderdelen. Een retro look singlespeed met een uniek karakter. Stijlvol en geschikt voor een ieder die van design houdt.

Dit soort fietsen kunnen wij voor jou bouwen. Uniek en zelfs aan te schaffen met het nationaal fietsplan!

Reparatie? Wij halen je fiets!
× chat