News

Een duurzame fiets voor Brouwerij Martinus

Duurzame mobiliteit…

… een duurzame fiets vervaardigd uit een oude mountainbike.

Brouwerij Martinus uit de stad Groningen vroeg ons een unieke fiets voor zijn bedrijf te bouwen. ‘Eentje waarmee we af en toe een doosje bier kunnen afleveren bij onze klanten in de stad’. Dat was het enige waarmee wij rekening moesten te houden. “En, oh ja, hij moet tegen een stootje kunnen en ongeveer 7 kilo kunnen hebben in de voordrager”. Meer specifieke wensen hadden ze niet.

 

Maar waarom een duurzame bedrijfsfiets?

Het verzoek van ‘Martinus’ kwam niet per toeval. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat dieselauto’s straks helemaal geweerd worden uit het centrum van Groningen. De stad wil in 2025 volledig emissievrij zijn en daar wil bierbrouwer Albert-jan Swierstra niet op wachten. Het bracht hem op het idee om voor zijn brouwerij een duurzame fiets te laten bouwen. En dat hebben wij gedaan.

Omdat wij dit soort uitdagingen graag aangaan, zijn we aan het schetsen geslagen. En een daarvan hebben we verder uitgewerkt. Het eindresultaat: een praktische en stevige transportfiets uitgevoerd in een zachte goudgele kleur met zwarte elementen. Een duurzame fiets die mooi past bij de prachtige biersoorten die zij brouwen.

Albert-Jan Swierstra met zijn nieuwe bedrijfsfiets
Albert-Jan Swierstra van Brouwerij Martinus
Brouwerij Martinus Kostersgang Groningen
Een bedrijfsfiets als communicatiemiddel

En omdat een fiets als deze zich ook uitstekend leent als communicatiedrager voor de brouwerij, hebben we het ‘logo’ van Martinus aangebracht. Al met al is deze fiets een opvallende verschijning geworden, die ook nog eens goed past binnen de huisstijl van de bierbrouwer.

In dit specifieke ontwerp zijn zowel het frame als de wielen hergebruikt. Alle bewegende onderdelen zijn vervangen omdat we vinden dat zo’n fiets weer jaren moet meegaan. Als dat niet duurzaam bouwen is?!

Mocht jij nu ook ook denken: ‘Hé dat is wel mooi om zo’n unieke exemplaar voor mijn winkel of organisatie te hebben staan’; deze fiets is klaar voor de toekomst, heeft een eigen identiteit en is een perfect communicatiemiddel voor je bedrijf. En dan is hij ook nog eens op een duurzame vervaardigd. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Want die zijn groot.

Brouwerij Martinus is gevestigd aan de Kostersgang 32-34 in Groningen.

Reparatie? Wij halen je fiets!
× chat