Information

Koga Miyata Gents-Racer-S

Koga Miyata bij Bulthaup
De restauratie van een klassieke Koga Miyata

Vorig jaar kregen wij de vraag om deze Koga Miyata Gent’s Racer te restaureren. De fiets was van een oom van de opdrachtgever geweest en was bewaard gebleven als ‘familie erfstuk’. Het idee was om deze Koga volledig te restaureren.

Koga Miyata is opgericht in 1974. Door de invoering van werktijdverkorting komt er meer tijd voor vrijetijdsbesteding. En er was meer tijd om te fietsen.

Na de introductie van onder andere de Pro-Racer en de Pro-Luxe, introduceerde Koga in 1979 de Gents-Racer-S. Dit lichte frame, gemaakt van Tange Hi-manga buizen, is afgemonteerd met een Shimano 600 EX groep. Het is een kwaliteitsproduct en zeker voor die tijd een fiets die gezien mocht worden. De Gentsracer bleek de bestverkochte racefiets uit de modelreeks van Koga Miyata.

Koga, zoals het bedrijf sinds september 2010 heet, produceert nog steeds fietsen. Zij bedienen met name het middensegment en de bovenkant van de markt. Koga maakt nu deel uit van de Accell-groep, net als Batavus, Raleigh en Atala.

De afgelopen jaren hebben wij meerdere Koga’s uit die tijd mogen restaureren. En inderdaad, we hebben regelmatig een Gentsracer in onze werkplaats. Gelukkig zijn er veel bewaard gebleven.

Omdat we voor deze klant al eerder een racefiets mochten opknappen, mochten we ook dit erfstuk opknappen. Net als wij was de klant zeer tevreden met het eindresultaat. De foto is gemaakt op locatie: Bulthaup keukens in Groningen. Een prachtige winkel met esthetisch ontworpen keukens.

Reparatie? Wij halen je fiets!
× chat